Mitől lesz egy karkötő túlélő?

Manapság Magyarországon egyre inkább közismertebbek a túlélő karkötők. De vajon, hogy lesz egy karkötőből túlélő karkötő? Ebben a blogban erre fogok nektek választ adni. Az aki még nem ismeri vagy csak hallott róla az is ezután bármikor tudja, hogy van ilyen és mire használják.

Akkor kezdjünk is bele...

A túlélő karkötők valamikor a kétezres évek elején kezdtek elterjedni, de hozzánk inkább 2010-re értek el. Amikor már egyre több embert kezdte készíteni, mert láttak egy angol nyelvű videót, és ennek hatására úgy döntöttek kipróbálják. Általában ezek azok az emberek, akik szeretnek kreatív dolgokat csinálni, mert meg kell mondjam az elkészítéséhez kell türelem. Viszont, akinek ez könnyen megy az az mondja, hogy hipp-hopp meg van. Valójában tényleg így van, aki már elkészített több 100 vagy több 1000 ilyen paracord karkötőt annak akár 5-10 perc alatt is megy egy darab elkészítése. Több ilyen embert ismerek személyesen. 

Íme egy rövid videó a túlélő karkötőkről:

 

Miután megnézted a videót láthatod, hogy micsoda dolgokat lehet művelni egy-egy ilyen túlélő karkötővel. És valójában nem csak menő a szikragyújtás funkció, de ha a természetben vészhelyzetbe kerülsz, akkor akár még az életedet is megmentheti. EZ NEM VICC!!

Többször is előfordult már, hogy ilyen paracord karkötővel sikerült kikerülni a bajból. Különösen javasolt azoknak, akik gyakran járnak a természetbe túrázni vagy kempingezni, mivel szinte mindegyik karkötőn található vészjelző síp, így ha bajba kerülnél vagy eltévednél az erdőben, akkor elég csak megfújnod és sokkal könnyebben meg tudnak találni a társaid. 

És itt még nem ér véget a történet, mivel a zsinór, az ejtőernyőzsinór, amelyből készülnek a karkötők 250kg teherbírású, így akár még egy fáról is le tudsz vele ereszkedni. Sőt, akár egy kisebb személyautót is el tudsz vele vontatni, ha lerobbannátok a semmi közepén. A zsinór kifeszítve, vízszintesen 1500kg teherbírású. Mi nem bíztuk a véletlenre és valóban kipróbáltuk élesben egy Seat Ibizán. 

Nézd meg hogyan vontattunk el egy autót túlélő karkötővel:

 

Nem csodálkozom, ha most meglepődtél. Meg kell mondani mi is mikor valóban sikerült és be tudtuk bizonyítani az ügyfeleinknek, hogy nyugodtan ők is számíthatnak a túlélő karkötőjükre, ha netán tönkremenne az autójuk út közben.

A karkötőkben több fajta színben és méretben elérhetők, így mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbbet. Az oldalunkon a kiegészítők menü pont alatt megtaláljátok a túlélő karkötőinket, ahol pár kattintással könnyedén tudtok rendelni: http://bit.ly/premium-kiegeszitok