Egyedül az erdőben

Sokszor szoktam gondolkodni, hogy mennyire hozzá vagyunk már szokva ahhoz, hogy ne magunkra figyeljünk, hanem mindig valami másra. Az egész világ állandóan a figyelmünkre pályázik, amikortól csak felkelünk. Folyamatosan érnek az ingerek már reggeltől, ahogy kinyitod a szemedet és egészen estig, amíg nyugovóra nem hajtod a fejedet. Rosszabb esetben éjjel is jelez a telefonunk az üzenetek és értesítések érkezéséről. Multimilliárdos cégek minden lehetőséget bevetnek azért, hogy ő rájuk figyeljünk, a reklámokon át a szórakoztatásunkig. Mindig ott van valami, ami leköti a figyelmünket. Akár a zsebünkben akár az számítógépen akár a lakásunkban vagy a munkahelyünkön.

Annyira elfelejtettünk már magunkkal lenni, hogy nem is tudnánk csendben 10 percet ülni, úgy, hogy ne keresnénk egyből valamit, ami elterelné a figyelmünket. Legyen az zenehallgatás, filmnézés, vagy egy hobbi gyakorlása. Vannak emberek, akik tudatalatt így menekülnek saját maguk elől, hogy egy pillanatig ne kelljen meghallgatni a saját gondolataikat, érzelmeiket, mert egyszerűen már elszoktak tőle és félnek ettől. Ezért is ennyire népszerű manapság a meditáció gondolata is, mivel az emberek kezdenek rájönni arra, hogy nem foglalkoznak eleget a mentális egészségükkel, az elméjük lecsillapításával. Mivel állandóan pörgésbe vannak, már külön időt kell ezekre a folyamatokra rászánni, hogy egy kicsit magunkkal törődjünk.

Ezért szeretnék Neked javasolni egy olyan dolgot, amit lehet akár már csináltál vagy csinálsz is rendszeresen, ami nem más, mint egy egyedüli kirándulás vagy séta az erdőben, mindenféle eszköz (telefon, fülhallgató stb) és társaság nélkül. Ennek a célja, hogy kicsit összegezd magadban, hol is tartasz, mit is csinálsz, merre is tart az életed. Elsőre furán hangzik, hogy miért gondolkodnál ilyenekről egy erdőben, de igazából az órákon át tartó inger-szegény környezet segít abban, hogy elmélkedj. Ezért is szükséges ezt, társaság nélkül csinálnod, mivel ennek Rólad kell szólnia, hogy Te hogyan érzed magad, mindenféle elterelő tényező nélkül. Segítesz magadnak addig is a pillanatban élni. Kiélvezni az erdő nyújtotta szépséget.

Mire jó ez?

Segít egy kicsit kitisztítani a fejedet. Időnként mindenkinek szüksége van egy kis kikapcsolódásra. De itt nem a tengerparti sütkérezésre gondolok, hanem egy meditációhoz hasonlóra, amikor össze vagy zárva magaddal. Ez pont arra szolgál, hogy kitisztítsd és összegezd a fejedben található dolgokat. De, ha egy kicsit mélyebben belemész, akár egyfajta önismereti céllal is szolgálhat. Rájössz dolgokra saját magaddal kapcsolatban, mire van szükséged, mire vágysz vagy a legfontosabb, hogy mi jár akkor a fejedben, amikor semmilyen eltérítő tényező nem tudja manipulálni, hogy mire gondolj. Ez érdekes lehet saját magad megismerésére.

Nekem ilyenkor szoktak jönni a legjobb ötleteim is, a vállalkozás fejlesztéséről vagy olyan tevékenységekkel kapcsolatban, amik foglalkoztatnak a mindennapokban.

Ha még nem próbáltad ki soha, de érdekel ez a fajta kísérlet, ne habozz! Tegyél egy próbát és írd le kommentbe, milyen érzés volt.

Természetesen ilyenkor a hosszú út során megéhezem. Ilyenkor szokott jól jönni egy MRE Pack, hogy ne legyen bonyodalom a kaja elkészítésével és egy laktatós ebéd kerüljön belém.

Az Elitcord webshopján megrendelheted az alábbi hivatkozáson:

https://elitcord.com/collections/mre